FAQ

Hvad er Re5’s Parkinsonbehandling?

Re5’s Parkinsonbehandling består af en pulsgenerator og 7 spoler, der er fastgjort med velcrobånd og kan placeres på patientens hoved. Spolerne overfører elektromagnetiske impulser til hjernen, der dermed inducerer forbedret hjerneaktivitet. Re5’s Parkinsonbehandling er baseret på PEMF-teknologien (Pulserende ElektroMagnetiske Felter)

Hvad betyder T-PEMF?

T-PEMF er en forkortelse af Transkranial Pulserende ElektroMagnetiske Felter, hvilket er processen og teknikken til at inducere elektriske impulser i hjernen.

Hvordan fungerer Re5’s Parkinsonbehandling?

Ifølge den nye artikel er det forskernes hypotese, at Re5’s Parkinsonbehandling (PEMF) øger hjernens funktionelle ydeevne ved at øge niveauet af dopamin, muligvis igennem erythropoietin (EPO) inducerede neurale reperationer og/eller ved beskyttelse af dopaminholdige nerveceller (citeret fra artiklen: ”Long-term treatment with transcranial bipolar pulsed electromagnetic fields increased movement speed markedly and elevated erythropoietin levels. We hypothesize that treatment with transcranial bipolar pulsed electromagnetic fields improved functional performance by increasing dopamine levels in the brain, possibly through erythropoietin (EPO) induced neural repair and/or protection of dopaminergic neurons”).

Hvornår vil behandling med Re5’s Parkinsonbehandling være tilgængelig for patienter?

I dag er det kun muligt at anvende Re5 behandlingssystemet til kliniske forsøg og studier.
Re5 samarbejder intensivt med relevante myndigheder for at imødekomme alle lovgivningsmæssige krav, der skal til for at sikre at behandlingen kan markedsføres til sundhedsvæsenet. Vi forventer at patienter med Parkinsons sygdom vil have mulighed for at få behandlingen i sundhedsvæsenet i begyndelsen af 2022.

Hvordan bruges Re5’s Parkinsonbehandling?

De syv spoler forbindes til en pulsgenerator og placeres på patientens hoved. Én behandling varer 30 minutter og skal gentages dagligt i 8 x 3 uger. De syv spoler vejer ca. 1,1 kg. Det anbefales at sidde i en afslappet position under behandlingen.

Hvor lang tid tager det, før et klinisk respons kan forventes?

Ifølge kliniske forsøg blev der påvist signifikant forbedring efter 8 x 3 uger efter start af behandlingen.

Hvem opfandt Re5’s Parkinsonbehandling?

Re5 behandlingssystemet til behandling af Parkinsons sygdom er udviklet af danske forskere fra Københavns Universitet i samarbejde med Neurologisk Afdeling, Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet, Odense, Danmark. Institut for Klinisk Forskning / BRIDGE, Syddansk Universitet, Odense, Danmark. Institut for Neurobiologisk Forskning, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.

Hvor effektiv er Re5’s Parkinsonbehandling?

Resultaterne af den senest offentliggjorte kliniske undersøgelse udført over 8 x 3 uger, 30 minutter om dagen, viste en væsentlig signifikant forbedring af bevægelseshastigheden sammenlignet med den naturlige udvikling af sygdommen (p = 0,001). Således faldt afslutningstiden gradvist i behandlingsperioden fra 10,10s til 8,23s (p <0,001). Den ubehandlede Parkinson-kontrolgruppe ændrede sig ikke (p=0,458). Den behandlede gruppe adskilte sig ikke statistisk fra referencegruppen, der svarede til en sund aldersgruppe ved afslutningen af behandlingen. Erythropoietinkoncentration i cerebrospinalvæsken steg også signifikant i den behandlede gruppe (p=0,012).

Er der kendte bivirkninger af Re5’s Parkinsonbehandling?

Under de kliniske forsøg rapporterede nogle få patienter milde og forbigående bivirkninger i begyndelsen af behandlingen - for eksempel kvalme og hovedpine, som forsvandt hurtigt i efterfølgende behandlinger.

Er der andre bekymringer, du skal være opmærksom på, dvs. kontraindikationer, inden du starter en Re5 Parkinsonbehandling?

Børn under 18 år og gravide kvinder anbefales ikke at modtage behandlingen. Herudover kræftpatienter og tidligere kræftpatienter, der stadig er under løbende medicinsk observation og behandling, patienter med pacemaker og metaldele i hovedet, patienter med åbne sår nær hovedet, patienter, der lider af epilepsi samt patienter med ubehandlede psykotiske symptomer, patienter med immunsygdomme og patienter der lider af alkohol og / eller stofmisbrug anbefales ikke at modtage behandlingen.

Re5’s Parkinsonbehandling er ikke testet på ovennævnte patientgrupper, hvilket er grunden til ikke at anbefale behandlingen.

Er det sikkert at kombinere receptpligtig medicin med Re5’s Parkinsonbehandling?

Ja. Re5’s Parkinsonbehandling er en behandling, der gives ud over patientens nuværende medicinske behandling.

Til hvem og hvor skal patienter henvende sig, hvis de er interesserede i Re5’s Parkinsonbehandling?

I dag er det kun muligt at anvende Re5’s parkinsonbehandling til kliniske forsøg og studier.

Re5 samarbejder intensivt med relevante myndigheder for at imødekomme alle lovgivningsmæssige krav, der skal til for at sikre at behandlingen kan markedsføres til sundhedsvæsenet. Vi forventer at patienter med Parkinsons sygdom vil have mulighed for at få behandlingen i sundhedsvæsenet i begyndelsen af 2022

Involver dig på www.re5.com/parkinson for at følge udviklingen.

På hvilke hospitaler og klinikker vil Re5’s Parkinsonbehandling være tilgængelig?

Hvis du er interesseret i kontakt med et hospital, en klinik eller et sundhedscenter, der tilbyder Re5’s Parkinsonbehandling i fremtiden, bedes du kontakte Re5 ApS. Se www.re5.com

Hvis du arbejder inden for sundhedssystemet og gerne vil tilbyde Re5’s Parkinsonbehandling til dine patienter, bedes du kontakte Re5 ApS. Se www.re5.com

Hvor mange behandlinger med Re5’s Parkinsonbehandling anbefales?

Baseret på de offentliggjorte kliniske forsøg er den anbefalede længde af Re5’s Parkinsonbehandling 30 minutter dagligt i 8 x 3 uger. Udforsk artiklen for mere information (Udforsk artiklen)

Er det muligt at købe udstyr til Re5’s Parkinsonbehandling?

Nej, ikke nu. Indtil Re5 opnår en CE-godkendelse i samarbejde med relevante myndigheder kan Re5’s Parkinsonbehandling kun anvendes til klinisk forskning.